Pagina's

woensdag 19 juni 2013

Vlierbier



En om dan nog even verder te gaan met de vlier: hier een recept voor Vlierbier. ( van het St. Petri gilde van bier- en wijnbrouwers.)

 
Recept voor Vlierbier
Ingrediënten: - 10 liter water - 2 citroenen - 1 kg suiker - 8 vlierbloemschermen - 0,5 liter

blanke azijn.
Bereidingswijze: - De citroenen (in stukjes snijden),  suiker, water, vlierbloemen ( uitgeschud en nagekeken op beestjes) en blanke
azijn in een emmer doen. - dek de emmer af met een doek. - 2 tot 4 dagen laten staan. -
regelmatig roeren, ongeveer 2 maal daags - theedoek in vergiet doen en zeven.

Na één week is het bier gebruiksklaar.

Het bier bottelen in flessen. Bij gebruik van glas de fles afdichten met rubberen weckkapjes.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten