Pagina's

zondag 21 juli 2013

Zwartebessenjam

Vanochtend in de brandende zon heerlijk tussen de bessen gezeten. Op mijn krukje tussen de blaadjes was het lekker. Mijn zwartebessenstruikje is dan wel niet zo groot, maar hij geeft wel lekkere bessen. Waarom mensen de smaak van cassis lekker vinden, maar de cassisbes zelf niet is mij een raadsel. Hij smaakt kruidig, ik kan er niks anders van  vinden. Lekker kruidig.
Maar ik had helaas niet genoeg om een fatsoenlijke hoeveelheid jam van te maken. Ik heb ze dus nu gemixt met rode bessen en toen had ik wel genoeg voor zo'n 650 gram jam.



Heerlijk hoor, met geleisuiker in de pan, opkoken en dan hup! in de pot. Even omdraaien en op een theedoek zetten, dan gaat de hete lucht door de jam naar boven en weet je zeker dat ze nogmaals gepasteuriseerd zijn.
De rodebessenstruiken zijn nu bijna helemaal afgeoogst, morgen ga ik ze de zomersnoei geven. Volgend jaar dan weer de nieuwe oogst.