Pagina's

dinsdag 8 oktober 2013

Broodje Martino Speciaal

Vega Filet Americain Martino

Vega,wortel

Ik was op zoek naar een recept voor een broodje Martino. Tamelijk onbekend in het grootste deel van het land, maar kom je onder de grote rivieren dan weet men het goed te waarderen. 

Het echte broodje Martino is een belegd broodje of half stokbrood met filet americain, olie, kruiden, tomatenketchup, mosterd, kappertjes en tabasco. Maar ik wilde een vegetarische variant. Ik experimenteerde met kruidenmengsels, met tofu als basis, of met avocado. Maar het was steeds niet lekker genoeg. Totdat ik op het blog De Zelfvoorzieningsbijbel terecht kwam en daar nog weer een andere variant tegenkwam. Ik ben aan de hand van dat recept gaan experimenteren en kwam tot een heerlijke Martino .

De basis is een half pond verse worteltjes die je kookt tot even voorbij beetgaar. 

Je prakt ze tot moes of doet ze in de keukenmachine samen met 

een stengel bleekselderij, 

een ui, 

twee tenen knoflook, 

een lepel lekkere azijn, 

twee anchovisjes, 

een lepel tomatenketchup, 

twee eetlepels kappertjes, 

een scheut Worshestersauce , 

een paar druppels Tabasco, 

een lepel grove mosterd en 

wat zout. 

Ik belegde er een eigengebakken boterham mee, maar het kan ook goed op een toastje. Om het extra luxueus te maken doe je er een plakje gekookt ei op.