Pagina's

dinsdag 18 juni 2013

Rabarbercrumble met een twist

Rabarber is niet zo lekker vind ik. Het is niet zozeer de smaak dan wel het mondgevoel. Ik vind het blubberig en dat voelt niet lekker. Maar als de rabarber in de vorm van een rabarbercrumble wordt gegoten dan eet ik het wel. Het lekkere korstje maakt veel goed.

lekker zoet, zo uit de oven.


Neem een bos rabarber, was en schil de stelen en snij ze in stukjes van een centimeter of 5. Kook ze in een bodempje water zacht met 2 a 3 eetlepels suiker, 2 bolletjes gember met een lepeltje siroop en de zest ( dunne schil zonder wit) en het sap van een halve sinaasappel.
Warm de oven voor op 200C.
Neem voor de crumble 100 gram boter, 100 gram bloem en 200 gram bloem en doe dat in een schaal. Maak met je vingers kruimels van de boter, suiker en bloem.
Doe de rabarber in een ovenschaal en bedek de bovenkant gelijkmatig met de crumble.
Verlaag de hitte tot 190C en bak de crumble 10 minuten of totdat de korst mooi bruin ziet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten