Pagina's

zondag 16 juni 2013

Raapsteeltjes in de pasta.

Raapsteeltjes, lekker in de pasta.
Vanmorgen bleek er in de tuin ineens veel bladmoes te staan. Bladmoes is eigenlijk raapsteel. Nog een andere naam is Keel.
 Daar moet je dan iets mee, maar wat?
De steeltjes zijn knapperig vers en het groene blad vraagt er om door de sla gesneden te worden. Vroeger aten we het door de aardappelpuree en dat was het. Ik dacht dat het beter kon en keek rond in de koelkast. Daar stond nog een aangebroken doos met champignons van gisteren. Ik heb een blonde roux gemaakt van boter en bloem ( bloem in de boter strooien, roeren tot de bloem door het vet is opgenomen) en wat aangelengd met water en room ( langzaam bij de bloem/botermassa gieten en blijven roeren) met wat peper en zout.
In een andere pan heb ik een teen knoflook laten zweten in wat olie en daar de in vieren gesneden champignons een paar keer in omgedraaid.
Toen de roux klaar was heb ik de champignons er bij gedaan en veel gesneden steeltjes en wat van het blad door de saus geroerd. De raapsteel is wat flauw van smaak, maar het kan goed gemengd worden met lavas, dat maakt het lekker pittig.
Als je de roux wat dikkig houd is het een lekkere pastasaus die goed met wat kaas door de spaghetti kan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten