Pagina's

donderdag 10 april 2014

Kikkererwtensalade met zongedroogde tomaten

Makkelijk, zonnig en overheerlijk!

Maak een blik tomaten op sap open en gebruik de helft van het vocht en de helft van de tomaten. Neem 200 gr gare kikkererwten, rasp 100 gram selderijknol in sliertjes en doe dit alles met een halve ui en een teen knoflook, wat olie en veel citroensap in een blender of keukenmachine. 
Mix alles tezamen. 
Is het mengsel te dun, gebruik dan een paar eetlepels paneermeel. Proef af op peper en zout
Schik het mengsel op een schaal en maak er met een lepel een spoor in. In dit spoor giet je wat olie uit een potje zongedroogde tomaten op olie. Als versiering leg je wat fijngesneden zongedroogde tomaten op het mengsel en top af met vers gesneden peterselie.  Als je ze hebt kun je er heerlijk artichokharten bij eten. Lekker met geroosterd brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten