Pagina's

donderdag 3 oktober 2013

Salie als broodbeleg

Nou heb ik toch een heerlijk recept gevonden met salie. Ik ben altijd erg gecharmeerd van de plant met zijn mooie grijs-groene bladeren en blauwe bloemen. Ook de geur is heerlijk, haal je handen maar eens door het blad.
Het recept komt van de website Best Recipes. Ik had er nog nooit van gehoord, maar bij het zoeken naar het recept voor Stuffing voel mijn oog op dit recept.  Eigenlijk is het een vulling voor kip,  maar je kunt er mee paneren of het als vulling voor een wrap gebruiken. Je kunt het zelfs op je brood eten!

Neem dus 2 boterhammen die je met de keukenmachine tot kruim draait. ( je maakt je paneermeel toch gewoon zelf, niet?)
Dan een flinke hand peterselie en 5 blaadjes salie mee in de machine, evenals een ui en wat knoflook.
Een scheut citroensap en een theelepel geraspte citroenschil samen met een eetlepel boter maken de Stuffing af.
Nog wat peper en zout om het op smaak te maken en dan is het klaar.

Niet vegetarisch? Stop de buik van de kip vol en wrijf wat boter op het vel voor hij de oven in gaat.
Ik at de Stuffing in een wrap gerold, met wat oude kaas en plakken tomaat. Met avocadostukjes en een likje Marmite is het ook overheerlijk.