Pagina's

zaterdag 2 november 2013

Bouillonblokken uit eigen keuken.

Trek in een lekker kopje bouillon? geen blokjes in huis? Die maken we dan voortaan lekker zelf. echt geen moeite en natuurlijk veel, veel lekkerder dan welk fabrieksblokje dan ook. 
We nemen dus
300 g soepkip, beetje vet vlees is ok. Natuurlijk lukt dit allemaal ook met rundvlees.
300 g gemengde groenten zoals ui, 
sjalot, knoflook, wortel, bleekselderij , er kan veel. Dan ga je
ff door d tuin voor wat verse kruiden, zoals salie(lekker veel, smaakt goed bij kip!), takjes rozemarijn, tijm,  peterselie, bonenkruid. Dan gaan we door de kruidenkast voor de peper, koriander, venkelzaad en paprikapoeder.
Voor de kleur en de smaak bij kippenbouillon kun je kurkuma gebruiken. 
1eetl. olijfolie 
300 g grof zeezout
half glas witte wijn


Hak alle ingrediƫnten samen zo fijn mogelijk in een keukenmachine.

Laat het vocht langzaam verdampen op een kleine vlam onder voortdurend roeren. 
De bouillonblokken zijn klaar na ongeveer drie kwartier als er een compacte massa begint te ontstaan. 

Ik heb er op een koffielepel porties van gemaakt en die in de diepvries gedaan. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten